skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Blaas problemen

Taboe of te gênant om over te praten

Dit gedeelte van de website geeft informatie over de behandeling van blaasproblemen met behulp van in en uitwendige Neurostimulatie technieken.

Mensen die “problemen” hebben met de blaas, ervaren dit vaak als gênant en bespreken dit zelden met hun omgeving. Hierdoor blijft men onnodig lang met de klachten doorlopen zonder de juiste hulp te zoeken.

Door de uitgebreide reclame over opvangmiddelen bij (licht) urineverlies wordt de schijn gewekt dat urineverlies iets normaals is wat iedereen zowel jong als oud kan overkomen.
In bepaalde situaties kan urineverlies ongewenst optreden. Bedenk eerst goed of er iets is geweest dat dit heeft kunnen veroorzaken; had u al een volle blaas, had u hevige aandrang, kwam het spontaan? Hevige angst/spanning kan ook de oorzaak geweest zijn. Als u twijfelt, bespreek dit dan met uw huisarts.
Als uw klachten al (veel) langer bestaan, wees dan voorbereid en noteer vast voor uzelf wanneer het ongeveer begonnen is en of er een mogelijke relatie is met een gebeurtenis in het verleden. Dit kan na een operatie of bevalling(en) zijn, maar ook na een ongeluk, een angstige situatie of een nare lichamelijke ervaring.
Niet alle huisartsen zullen (door)vragen naar de “ongemakken” of ervaringen.

Als patiëntenvereniging kunnen wij u mogelijk behulpzaam zijn in het vinden van een juiste gesprekspartner of hulpverlener

Sacrale Neuromodulatie werkt voor:

OAB (Overactieve Blaas) , hevige aandrang en vaak plassen (zonder of met urineverlies)
Retentie, niet kunnen plassen (zonder dat er sprake is van een obstructie)

Oproep aan (nog) niet leden !!!

ATTENTIE

Bent u in verband met blaas en darmproblemen behandeld met een neurostimulator dan doen we een oproep aan u te overwegen lid te worden van de PVVN.

U kunt door uw lidmaatschap helpen de blaas en darmproblemen tak van onze vereniging te ondersteunen en zo deze behandeling kenbaar te maken aan het publiek.
U weet nog hoe het was voor de behandeling en misschien vindt u het fijn dat anderen hier ook van weten en wellicht voor behandeling in aanmerking komen.
Helaas weten velen nog niet van de mogelijkheden met neurostimulatie af en zelfs in de medische wereld komt daar nu pas meer bekendheid over.
Dat terwijl deze behandeling reeds vergoed wordt.
Daarnaast krijgen we ook veel specifieke vragen die te maken hebben met de oorzaak van blaas en darmproblemen in relatie tot behandeling met neurostimulatie en willen we deze vragen het liefst laten beantwoorden door “ervaringsdeskundigen”, mensen die zelf zo’n behandeling ondergaan hebben en kunnen vertellen wat het allemaal behelst.

Mocht u overwegen lid te worden, voor slecht 25 euro per jaar klikt u dan hier en stuur een mailtje naar het secretariaat.
Zo kunt u uw lotgenoten wellicht helpen.

Als patiëntenvereniging kunnen wij u mogelijk behulpzaam zijn in het vinden van een juiste gesprekspartner of hulpverlener.

Back To Top