skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Darm problemen

Taboe of te gênant om over te praten

Dit gedeelte van de website geeft informatie over de behandeling van darmproblemen met behulp van in en uitwendige Neurostimulatie technieken

Mensen die “problemen” hebben met de darmen, ervaren dit vaak als gênant en bespreken dit zelden met hun omgeving. Ook is men niet snel geneigd om hiervoor naar de huisarts te gaan. Kinderen zijn hierover niet altijd open naar hun ouders.

Door de uitgebreide reclame over opvangmiddelen kan de schijn gewekt worden dat er niets aan te doen is en dat incontinentie luiers de enige oplossing bieden.
In bepaalde situaties kan verlies van ontlasting of het niet naar het toilet kunnen gaan eenvoudig te verklaren zijn. Bedenk eerst goed of er iets is geweest dat dit heeft kunnen veroorzaken; heeft u iets verkeerds gegeten, heeft u (te) weinig gedronken. Was het gedurende een vakantieperiode ? Als de klachten blijven bestaan (chronisch zijn), bespreek dit dan met uw huisarts.
Wees bij een bezoek aan een arts voorbereid en noteer vast voor uzelf wanneer het ongeveer begonnen is en of er een mogelijke relatie is met een gebeurtenis in het verleden. Dit kan na een operatie of bevalling(en) zijn, maar ook na een ongeluk, een angstige situatie of een nare lichamelijke ervaring.
Niet alle huisartsen zullen (door)vragen naar de “ongemakken” of ervaringen.

Als patiëntenvereniging kunnen wij u mogelijk behulpzaam zijn in het vinden van een juiste gesprekspartner of hulpverlener.

Sacrale Neuromodulatie werkt voor

Verlies van ontlasting: incontinent voor ontlasting (ook wel fecale incontinentie genoemd)
Obstipatie: verstopping (het niet kunnen kwijtraken van de ontlasting)

Oproep aan (nog) niet leden !!!

ATTENTIE

Bent u in verband met blaas en darmproblemen behandeld met een neurostimulator dan doen we een oproep aan u te overwegen lid te worden van de PVVN.

U kunt door uw lidmaatschap helpen de blaas en darmproblemen tak van onze vereniging te ondersteunen en zo deze behandeling kenbaar te maken aan het publiek.
U weet nog hoe het was voor de behandeling en misschien vindt u het fijn dat anderen hier ook van weten en wellicht voor behandeling in aanmerking komen.
Helaas weten velen nog niet van de mogelijkheden met neurostimulatie af en zelfs in de medische wereld komt daar nu pas meer bekendheid over.
Dat terwijl deze behandeling al vergoed wordt.
Daarnaast krijgen we ook veel specifieke vragen die te maken hebben met de oorzaak van blaas en darmproblemen in relatie tot behandeling met neurostimulatie en willen we deze vragen het liefst laten beantwoorden door “ervaringsdeskundigen”, mensen die zelf zo’n behandeling ondergaan hebben en kunnen vertellen wat het allemaal behelst.

Mocht u overwegen lid te worden, voor slecht 25 euro per jaar klikt u dan hier en/of stuur een mailtje naar het secretariaat.

Zo kunt u uw lotgenoten wellicht helpen.

Back To Top