skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Ervaring van een pijnpatient

Even voorstellen

Mijn naam is Rinus ter Horst. Ik ben 61 jaar en 36 jaar getrouwd met Joke. Wij hebben 2 kinderen. Mariska van 30 jaar en Sebastiaan van 28 jaar Onze schoondochter Astrid is 14 juni 2009 bevallen van een dochter “Hannah”. Dus wij zijn heel gelukkige grootouders.

Ik ben 40 jaar werkzaam geweest in de optiek maar ik zit nu al 3 jaar voor 100% in de WAO. Ik heb al zeker 20 jaar rugklachten met veel pijn in rug en beide benen. Hiervoor heb ik heel veel behandelingen gehad zonder het gewenste resultaat.
Ik ben 2 keer aan een dubbele hernia geopereerd en ik heb een klapvoet, maar altijd veel pijn gehad en gebruikte 150 mg morfine.

Maar september 2007 ging de zon weer schijnen, want er is toen een dubbele lead in de rug geplaatst, maar helaas na 1 jaar was de batterij leeg. Hierna heb ik een oplaadbare batterij gekregen.
De pijnklachten zijn ongeveer 60 a 70% verminderd, daarbij gebruik ik nu 12 mg morfine. Door deze behandeling heb ik mijn leven weer terug gekregen, fantastisch!
De Stimulator is dusdanig geprogrammeerd dat ik maar één keer naar het ziekenhuis hoef per jaar. Ik heb totaal 16 elektroden, waardoor ik alles apart kan instellen en kan stimuleren. Bijvoorbeeld rechterkant rug, linkerkant rug, rechterbeen en/ of linkerbeen. Er zit ook een sta- lig- zitstand op.

Ik wil hierbij mijn oprechte dank uitspreken voor Joke, want zijn heeft voor mij klaargestaan en doet dat nog steeds. Voor haar en de kinderen is het ook heel zwaar geweest. De steun die ik van hen heb gekregen is voor mij de belangrijkste factor geweest die mij er doorheen heeft geholpen.
Tevens wil ik de artsen van het Rijnland Ziekenhuis bedanken en niet te vergeten de neuroverpleegkundige. Ook de mensen van Medtronic, wil ik bedanken, voor de vele uren die zij hebben besteed aan het programmeren van de juiste stimulatie.

Ik ben nu contactpersoon voor de PVVN en hoop anderen hiermee te kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Rinus ter Horst.

Back To Top