Forum regels

Forum regels

Spelregels van en op het PVVN forum


Het PVVNforum hoort bij de website van de “Patiëntenvereniging voor Neuromodulatie” PVVN, en is bedoeld om kennis, ervaringen en meningen uit te wisselen met betrekking tot Neuromodulatie en de behandeling daarvan, speciaal voor haar leden. De pagina wordt beheerd door PVVN. Bepaalde (bestuurs)leden zijn door de PVVN aangesteld als moderator. Op deze wijze hopen wij de berichten of vragen en de gegeven reacties of antwoorden in goede banen te leiden. Hoe we dat doen en wat we van u verwachten wordt hieronder beschreven.

Forumbezoekers schrijven uitsluitend op persoonlijke titel, niet uit hoofde van hun beroep en niet namens PVVN, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
De onderwerpen moeten te maken hebben met bijvoorbeeld ervaringen, problemen, klachten, vragen en adviezen van en over Neuromodulatie
Kaap geen berichten of antwoorden van iemand anders.
Open niet onnodig nieuwe onderwerpen. Er is heel veel informatie te vinden op het forum, zo niet is er misschien een soortgelijk bestaand onderwerp waar je gebruik van kunt maken. De moderator heeft het recht om onderwerpen te bewerken, te verplaatsen en/of te verwijderen.
Gebruik geen hoofdletters om aandacht op te eisen. Het is ook niet toegestaan om een onderwerp in alleen maar hoofdletters te typen. Dit wordt gezien als schreeuwen, en dat is niet beleefd. Ook andere karakters die aandacht vragen zijn niet gewenst.
Het is niet toegestaan het forum te gebruiken voor het maken van (negatieve) reclame of de promotie van eigen website en/of producten.
Zie ook onze disclaimer en inbreuk op auteurswerk.
“Vermelden van gegevens van artsen”
In forumberichten mogen geen adressen en telefoonnummers van artsen genoemd worden. Deze informatie kan via mail of een persoonlijk bericht uitgewisseld worden. Wanneer negatieve ervaringen met artsen ter sprake komen mag niet de volledige naam van de arts genoemd worden.

Onderwerp

Kies nauwgezet een omschrijving en vul dit in het onderwerpveld in. Als een bezoeker op een onderwerp klikt moet duidelijk zijn waar het over gaat. Gebruik dus geen onderwerp als “Help” of “Ik heb een probleem”, maar omschrijf je probleem. Onder het kopje voorstellen kun je jezelf voorstellen. Vertel ons wie je bent, wat je doet en een beetje over je aandoening of waarom je op het forum bent. Onderwerpen die verder gaan als “voorstellen” worden ingekort, verplaatst of verwijderd. Op het PVVNforum worden kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, en seksueel-georiënteerde berichten niet getolereerd. Stevige discussie is prima maar speel niet op de man of vrouw. Verder dien je je te houden aan de in Nederland bestaande wetten en regels. Gebruikers en berichten die zich hieraan niet houden of anderszins grenzen overschrijden kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook in geval van het herhaaldelijk niet respecteren van mede-forumbezoekers. (zie ook “Gekwetst, niet tevreden”).

Gekwetst, niet tevreden


Als je je gekwetst voelt door een bericht, meld dit dan door bij het bericht de ‘SPAM’ knop te gebruiken. Zo leg je je klacht voor aan de moderator. Ben je niet tevreden met de afhandeling dan kun je een klacht indienen via de PVVN klachtenprocedure. Bij overtreding van de regel(s) kan de moderator het bericht zonder overleg verwijderen. Bij herhaalde overtreding zal de spammer (tijdelijk) worden geblokkeerd.

Registratie


Het forum is in algemene zin niet openbaar of anders gezegd “gesloten” of “privé”. Het forum is bedoeld voor de leden van de PVVN. Er zal gevraagd worden om je te registreren waardoor je onderwerpen kunt lezen, maar ook nieuwe onderwerpen kunt openen.
Je moet dus eerst lid zijn of “lid worden” voordat je toegang kunt krijgen. Daar gaat enige tijd overheen voordat je toegelaten kunt worden tot het Forum.
Je meld je aan als nieuw lid van de PVVN, wij sturen je dan formulieren toe die je (correct) moet invullen en terugsturen.
Op het moment dat wij je betaling als lid binnen hebben, kun je je registreren voor het forum.
Wanneer je al langere tijd lid bent, duurt het toelaten een paar dagen. (Meestal zijn we sneller)
Tot het moment dat je registratie voltooid is kun je alleen het onderstaande zien…

Je kunt alleen de hoofdindeling en enkele categoriën zien, geen onderwerpvelden van berichten en al helemaal niet de inhoud van deze berichten.

Je krijgt zo wel een idee van wat je kunt verwachten. In het artikel “Registratie” staat hoe je je registreren kunt.

Op Facebook en Twitter kun je wel altijd iets plaatsen. Dit is echter altijd openbaar, maw zichtbaar voor iedereen. Registraties en profielen die niet worden gebruikt of niet meer actief zijn, kunnen met een ‘grote schoonmaak’ worden verwijderd. Eventueel eerder geplaatste berichten blijven dan wel staan. Wil je op enig moment om welke reden dan ook je profiel verwijderd hebben, neem dan contact op met de moderator via een bericht of mail naar een moderator ovv PVVNforum.

Verwijzingen en referenties

Het is prachtig om te zien hoe de leden van deze groep hulp vragen en antwoorden krijgen. Wees kritisch op inhoud van de antwoorden. Raadpleeg altijd deskundigen en pleeg hoor en wederhoor. Het is voor de PVVN en/of haar moderatoren onmogelijk alle berichten te controleren op inhoud. Dat zou de communicatie vertragen en enorm veel werk met zich meebrengen. Beperk je bij het geven van antwoorden zoveel mogelijk tot je eigen ervaringen. Vermeld indien nodig een link of verwijs naar wetenschappelijk evidence based onderzoek of de bron. De PVVN is niet verantwoordelijk voor de adviezen die hier gegeven worden. Gebruik je gezond verstand en overleg wijzigingen in je behandeling (ook ‘alternatieve’ behandelingen en zelfmedicaties) altijd met je behandelend arts.

Bestuur PVVN

De Stimulans

cover3

Het laatste nieuws eerst

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

5 juni 2023

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in