skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

NS bij Angina Pectoris

Neurostimulatie bij Angina Pectoris

Wanneer: Dinsdag 29 november 2016 van 19:00 tot 22:00 uur

Locatie: Wintertuin, Catharina Ziekenhuis

Op 29 november wordt er in het Catharina Ziekenhuis van 19.30 tot 22.00 uur een informatieavond gehouden over neurostimulatie bij patiënten met angina pectoris (pijn op de borst).

De avond is bedoeld voor patiënten die meer willen weten over de behandeling met neurostimulatie, patiënten die al op deze manier zijn behandeld en andere belangstellenden. Met deze vorm van neurostimulatie kan de kwaliteit van leven van patiënten die last hebben pijn op de borst (angina pectoris) worden verbeterd.

Wat is neuromodulatie?
Bij neuromodulatie krijgen patiënten een stimulatie-elektrode ingebracht die elektrische pulsen afgeeft. Deze elektrische stroompjes zorgen ervoor dat de zenuwen worden gestimuleerd en de kleine bloedvaatjes rondom het hart beter worden doorbloed waardoor de pijn op de borstklachten verminderen.

Patiënten die mogelijk in aanmerking komen voor deze vorm van neuromodulatie zijn patiënten met aandoeningen aan de kransslagaders van het hart, die uitbehandeld zijn (dotteren, bypasses, medicijnen e.d.) en al langer dan 3 maanden terugkerende ernstige pijn op de borst klachten houden die hun kwaliteit van leven en dagelijkse activiteiten ernstig beperkt. Patiënten krijgen bijvoorbeeld al gauw pijn op de borst bij inspanningen, zoals wandelen, traplopen en fietsen.

Programma

Tijdens de informatieavond zullen cardiologen, anesthesiologen-pijnspecialisten, specialistisch pijnverpleegkundigen van het Catharina Ziekenhuis en vertegenwoordigers van de Hart&Vaatgroep onder andere informatie geven over het ziektebeeld en de werking van neuromodulatie. Ook wordt er een patiënt geïnterviewd die een implantatie heeft gehad. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een borrel waarbij patiënten ervaringen met elkaar uit kunnen wisselen.

Programma

  • 19.00 uur
   Inloop
  • 19.30 uur
   Welkomstwoord
  • 19.45 uur
   Presentaties over diverse onderwerpen
  • 21.00 uur
   Interview met een geïmplanteerde patiënt
  • 21.30 uur
   Vragen van het publiek
  • 21.45 uur
   Afsluitende borrel

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk. Belangstellenden die een avond bij willen wonen, kunnen zich aanmelden via infocongresbureau@catharinaziekenhuis.nl of via telefoon 040 – 239 73 00.

Aanmelden kan tot uiterlijk 25 november 2016.

Back To Top