skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Plasklachten

Maar liefst 1 op de 4 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met ongewild urineverlies. Als je als vrouw last hebt van plasklachten kan dit veel onzekerheid met zich meebrengen. Sommigen vrouwen durven niet meer naar hun werk of gaan niet meer sporten. En als zij al de deur uitgaan zijn zij constant bezig om het vinden van de dichtstbijzijnde toilet. Gelukkig is er in heel veel gevallen een mogelijkheid om de klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

In deze video vertelt gynaecoloog Jan-Paul Roovers over de verschillende vormen van incontinentie en geeft hij nuttig advies. Ook zien wij Mia Claus, die 22 jaar geleden plaskrachten kreeg. Na veel gesprekken bij de arts en verschillende operaties is zij sinds 12 jaar incontinentie vrij. Mia vertelt ons openhartig hoe zij hiermee om ging. Benieuwd hoe je iets kunt doen aan plasklachten? Bekijk dan nu de video!

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Dag allemaal,

  Bij mij gaan ze ook een neuro stimulator plaatsen, eerst wel op proef,hopelijk werkt het. Kan iemand mij vertellen hoe het voelt ,want denk dat dit misschien pijnlijk of raar aanvoelt? Voel je dit goed?

  1. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen met de neuromodulator. Ook ik sta voor de keus. Kan je na de proefplaatsing en de defintieve plaatsing gewoon werken, sporten, zwemmen, hoe ziet het er aan de buitenkant uit?
   en heeft het consequenties voor MRI onderzoek??Valt de operatie mee?
   Hoor graag reacties van anderen

 2. Heb sedert 9 oktober een nurostimulator geplaatst in asz aalst voor blaas voel me goed maar telkens 2 weken niet gewerkt tussen proef en defenitef plaatsen

  1. Dag Ann,

   Het is bij mij ook voor de blaas en ze gaan dit doen in ASZ. te Wetteren. Viel de operatie mee? Ben blij dat er iemand uit mijn omgeving en hetzelfde ziekenhuis op deze site staat. Hopelijk heeft het voor mij ook het gewenste resultaat; voel je die neurostimulator goed zitten dan?

   Groetjes Veronique

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top