skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Nevro over de Senza-RCT

Achtergrondinformatie over Nevro hoogfrequent ruggenmergstimulatie
Ruggenmergstimulatie is een bewezen therapie die een mogelijke behandeling is voor chronische pijn. Deze therapie wordt het meest toegepast om pijn in de onderrug en in het been te behandelen. Ruggenmergstimulatie maakt gebruik van elektrische impulsen om pijnsignalen te onderbreken, wat tot pijnverlichting leidt. Honderdduizenden mensen met chronische pijn hebben pijnverlichting gehad als gevolg van ruggenmergstimulatie.

U hebt mogelijk baat bij ruggenmergstimulatie indien:

  • u meer dan 6 maanden chronische pijn hebt gehad.
  • u andere behandelingen (zoals medicijnen, een operatie, injecties) hebt geprobeerd die niet voldoende verlichting hebben gegeven.
  • uw pijn in het algemeen hoger dan een 5 wordt beoordeeld op een schaal van 1 tot en met 10 (waarbij 10 de ergste pijn is).

Uniek

senza-system-minus-numbers-smallNevro HF10-therapie is uniek
Een veel voorkomende bijwerking van de meeste therapieën voor ruggenmergstimulatie is een tintelend of gonzend gevoel, dat paresthesie wordt genoemd. Voor sommige patiënten maskeren deze tintelingen hun pijn, maar ze zijn altijd aanwezig. HF10-therapie veroorzaakt echter geen paresthesie (tintelend gevoel) en stelt patiënten in staat zich uitsluitend te richten op het krijgen van pijnverlichting.

In tegenstelling tot traditionele systemen voor ruggenmergstimulatie geeft HF10-therapie geen onverwachte schok af wanneer u plotseling buigt of draait. HF10-therapie kan ook worden gebruikt tijdens het autorijden en de therapie kan aan blijven terwijl u slaapt om u te helpen beter en dieper te rusten.

De Nevro HF10-THERAPIE is een oplaadbaar systeem en de patiënt moet iedere dag laden, wat ongeveer 30 tot 45 minuten duurt. De IPG (batterij) gaat minimaal 10 jaar mee zonder dat deze uit zichzelf uitgaat. Tijdens het opladen bent u niet afhankelijk van het stopcontact en u kunt er gerust mee rondlopen en zitten.

Klinisch onderzoek

Uit de resultaten van het SENZA-RCT klinische onderzoek van Nevro bleek dat ongeveer tweemaal zo veel patiënten aanzienlijke pijnverlichting ondervonden bij HF10-therapie als patiënten die traditionele ruggenmergstimulatie kregen. Bovendien gaf de FDA-goedkeuring van de HF10-therapie aan dat deze therapie superieur was aan traditionele ruggenmergstimulatie voor pijn in de rug en het been, wat aanduidt dat HF10-therapie meer patiënten meer verlichting geeft.

Goed te weten is dat er in Nederland momenteel ook een studie loopt met het Senza neuromodulatie-systeem van Nevro in vijf ziekenhuizen te weten, Rijnstate ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis, Maasstad ziekenhuis en Bravis ziekenhuis Roosendaal. In het design van deze studie worden patiënten geïncludeerd met rug- en beenpijn. Ook patiënten uit andere centra kunnen zich in overleg met hun betreffende arts laten verwijzen naar deze ziekenhuizen.

Klik op de button om een PDF te openen met meer informatie over de Nevro HF10

Klik hier

Bron: Nevro (gebruikt met permissie)

Back To Top