skip to Main Content
Secretariaat: 088 - 7306801 | E-mail: secretariaat@pvvn.nl

Startsein petitie

Startsein petitie

6 april 2019, Woerden

Door onze voorzitter en onze sectretaris uitgesproken op de jaarlijkse “Landelijke Contact Dag” (LCD).

Beste leden/aanwezigen,

Zoals jullie weten is het Zorginstituut Nederland (ZiN) een onderzoek gestart naar de indicaties van neuromodulatie bij chronische pijn.
De uitkomsten die het ZiN heeft gepresenteerd in haar voorlopige standpunt zijn ronduit zorgelijk. De kans is zeer groot dat het advies van het ZiN aan de politiek – die uiteindelijk hierover beslist – zal inhouden dat er meerdere indicaties voor neuromodulatie bij chronische pijn komen te vervallen.
Dit baart ons uiteraard grote zorgen.

Het is nu 5 voor 12!

Wat gaan wij als PVVN doen:

  • Er wordt kopij naar de krant Trouw gestuurd
  • We proberen bij relevante televisieprogramma’s, zoals Radar of Kassa, aan tafel te komen
  • Maar bovenal willen we druk op de politiek uitoefenen. Als iemand het ZiN-advies kan doen keren, zijn het Tweede Kamerleden die op hun beurt de minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, onder druk kunnen zetten.
  • Daarom moet dit thema onder de aandacht van Kamerleden gebracht worden en starten we een petitie. Om kracht aan die petitie te geven hebben we handtekeningen nodig van u, van uw familie, vrienden, kennissen, buren; kortom van iedereen. U doet toch ook mee?!

Hierbij openen we officieel de petitie

De petitie start vandaag op 6 april en eindigt op 6 mei a.s.

Helpt u mee een gigantisch aantal handtekeningen te behalen? Deel a.u.b. onze berichten (van onze website, Facebook-pagina etc.) met iedereen die u kent.
U kunt de petitie bereiken via onze website, of direct.
Het is geenszins bedoeld om paniek te zaaien. Maar nu is het moment om onze krachten te bundelen en onze vuist te tonen. In eerste instantie voor het behoud van alle huidige indicaties voor neuromodulatie bij chronische pijn.

Daarna in het vervolgtraject zullen we inzetten op de exit strategie. Dat wil zeggen dat we gaan vechten voor het behoud van alle vervolgbehandelingen voor iedereen  die nu geïmplanteerd is voor een indicatie die mogelijk verdwijnt, bijvoorbeeld batterij vervanging, revisie of wat ook nodig is om het systeem goed werkend te houden.

Back To Top