Axonics Systeem - Axonics

 

Axonics Therapy voor blaas- en darmbeheersing

axonics-ipg-3b

Wordt uw leven verstoord door symptomen van een zwakke blaas- of darmbeheersing?*1)Krijgt u plotseling sterke aandrang om te plassen die u niet kunt beheersen.Gaat u 8 keer of vaker per dag naar de wc?Lekt u urine voordat u de wc bereikt?Zijn andere behandelingen voor uw symptomen mislukt?

U bent niet de enige. Miljoenen mensen wereldwijd lijden aan deze levensveranderende symptomen.*2)

plaatje-incontinentie-axonics-nederlands

Axonics Therapy is een klinisch bewezen oplossing voor de behandeling van symptomen van een overactieve blaas (waaronder urinaire aandrangincontinentie), ontlastingsincontinentie en urineretentie.*3)

Wat zijn de voordelen van Axonics Therapy?

  • Klein: levert therapie veilig af met een zeer klein implantaat3
  • Langdurige therapie: ontworpen om ten minste 15 jaar lang therapie te bieden
  • \MRI van het hele lichaam: het kunnen ondergaan van een MRI van het hele lichaam (onder goedgekeurde omstandigheden)
    Klinisch bewezen: In een klinisch onderzoek heeft Axonics Therapy in 3 jaar tijd aanhoudende veiligheid en symptoomverlichting geleverd*4)
rc-2b

Hoe werkt Axonics Therapy?

  • Axonics Therapy zorgt voor lichte stimulatie van de zenuwen die de blaas en darmen aansturen, wat de normale aansturing kan herstellen en kan leiden tot verbetering van de symptomen.
charging-system2

De evaluatiestap: Om te zien of Axonics Therapy geschikt is voor u, ondergaat u een korte therapieperiode waarbij een tijdelijk systeem wordt gebruikt. De evaluatieperiode stelt u in staat de mate van symptoomverlichting te ervaren die de therapie u kan bieden voordat u overgaat op de langdurige therapie.

Langdurige therapie: Als u en uw arts bepalen dat Axonics Therapy geschikt is voor u, ondergaat u een poliklinische procedure waarbij het zeer kleine Axonics-implantaat vlak onder de huid in het bovenste deel van uw bil wordt geplaatst.

Klinisch bewezen. Goedgekeurd door patiënten.

Het is klinisch bewezen dat Axonics Therapy, die door klinische onderzoeken wordt ondersteund, de blaas- en darmbeheersing herstelt en een klinisch zinvolle verbetering van kwaliteit van het leven oplevert.

rc-3b

Over Axonics

Axonics Modulation Technologies®, Inc. is een wereldwijd bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich richt op het ontwerp, de ontwikkeling en de commerciële toepassing van innovatieve en minimaal invasieve oplossingen voor sacrale neuromodulatie. Axonics zet zich ervoor in een klantgerichte oplossing te bieden voor de behandeling van urine- en ontlastingsstoornissen om de kwaliteit van leven voor patiënten en hun familie te verbeteren.

 

Bron: Axonics (Gebruikt met permissie)

Literatuur:
1. Mayo Clinic website. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/overactive-bladder/symptoms-causes/syc-20355715. Accessed June 10, 2019.

2. Irwin DE, Kopp ZS, Agatep B, Milsom I, Abrams P. Worldwide prevalence estimates of lower urinary tract symptoms, overactive bladder, urinary incontinence and bladder outlet obstruction. BJU Int. 2011;108(7):1132-1138.

3. Benson K, McCrery R, Taylor C, et al. One-year outcomes of the ARTISAN-SNM study with the Axonics System for the treatment of urinary urgency incontinence. Neurourology and Urodynamics. 2020;1-7. https://doi.org/10.1002/nau.24376

4. Company data on file, RELAX-OAB Clinical Study (NCT02620410)

 

De Stimulans

2024-jubileum-stimulans

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

Samen sterk

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ne... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

22 juni 2024
17:31

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in