Q&A

Vragen en antwoorden

Verdwijnt de pijn?

Ruggenmergstimulatie voelt voor elke patiënt anders, maar de meeste patiënten vertellen dat ze een tinteling voelen in het gebied van de pijn. In het gunstigste geval zorgt de stimulatie voor een aangenaam tintelend gevoel in die gebieden waar u gewoonlijk pijn voelt. Hevige pijn ten gevolge van nieuw letsel wordt echter niet verhuld door ruggenmergstimulatie.

De vermindering van pijn varieert van patiënt tot patiënt. Bij sommige patiënten wordt de pijn aanzienlijk verlicht, terwijl anderen er nauwelijks of geen baat bij vinden. Patiënten bij wie de pijn onvoldoende wordt verlicht, krijgen over het algemeen geen permanent systeem. Voor patiënten bij wie ruggenmergstimulatie goed werkt, wordt de pijn gewoonlijk 50-70% verminderd.

 
Is ruggeerg stimulatie voldoende?

Ruggenmergstimulatie is slechts een onderdeel van het plan voor de behandeling van uw pijn. Voor het welslagen van ruggenmergstimulatie is het belangrijk dat u actief meedoet aan de behandeling. Dit kan betekenen dat u aanvullende behandelingen krijgt, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of dat u extra tijd besteedt aan het leren omgaan met de ruggenmergstimulatie apparatuur. Voor ruggenmergstimulatie is een grote inzet van u nodig voor het effectief beheersen van de pijn.

 
Geeft neurostimulatie bijwerkingen?

Voor zover bekend heeft ruggenmergstimulatie geen bijwerkingen. In tegenstelling tot sommige pijnstillers leidt ruggenmergstimulatie niet tot slaperigheid, verwardheid, uitslag of misselijkheid. Bovendien wordt alleen het gebied behandeld waar u pijn heeft en niet het gehele lichaam. Ruggenmergstimulatie werkt niet verslavend.

 
Kan de stimulatie veranderen?

Over het algemeen zal het gevoel van stimulatie vrij constant zijn. Bij abrupte bewegingen of veranderen van houding kan het gevoel van stimulatie echter veranderen. Maakt u zich geen zorgen wanneer u deze veranderingen in de stimulatie voelt. Deze zijn normaal. Met de afstandsbediening kunt u ieder moment de sterkte van de pulsen wijzigen.

 
 
 

De Stimulans

2024-jubileum-stimulans

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

Samen sterk

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ne... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

22 juni 2024
01:46

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in