Proclaim - Abbott

 

Abbott over de Proclaim DRG

proclaim-drg

De Proclaim DRG van Abbott.

De Proclaim DRG neurostimulator systeem is uitgevoerd op een premium platform, wat onder andere Invisible Therapy (onzichtbare therapie), een systeem welke voorziet in een discreet en patiënt vriendelijk Bluetooth draadloze techniek en een app voor iPod Touch voor de instellingen.

Een reeks van instellingen die de patiënt ter beschikking staan en comfort bieden, zodat ze zich kunnen focussen op het leven, in plaats van pijn.

Verbreding van de mogelijkheden

De Proclaim neurostimulator is een klinisch bewezen oplossing die de dorsale wortel ganglion (DRG, aan de achterzijde gelegen zenuwknoop) stimuleert. In tegenstelling tot conventionele SCS die vaak beperkt is in zijn vermogen om bepaalde delen van het lichaam effectief te bereiken, DRG stimulatie daarentegen levert aanzienlijke pijn vermindering op, door middel van vooraf zeer nauwkeurige bepaalde gebieden; hierdoor krijgen artsen de mogelijkheid, door middel van deze algemeen werkende therapie, om de kwaliteit van leven van hun patiënt te verbeteren.

De dorsale wortel ganglion (DRG) speelt een cruciale rol in de ontwikkeling en het onderhoud van chronische pijn. Deze knobbel bevat cel lichamen van primaire sensorische neuronen die pathofysiologische veranderingen ondergaan, die ten grondslag liggen aan chronische pijn.

Onderzoek heeft aangetoond dat DRG neurostimulatie zeer specifiek is en juist moeilijk te bereiken lichaamsdelen zoals borst, armen, lies en voet goed behandelen kan.

drg-lead
drg-bat

Minimaal bemerkbare neveneffecten

In tegenstelling tot conventionele SCS, patiënten met DRG therapie ervaren minimale veranderingen in de intensiteit tussen rechtop en liggende posities. Bovendien ervaren patiënten nauwelijks verschijnselen als tinkelen, prikken, zacht zoemen. Bovendien verbruikt de neurostimulator veel minder stroom, waardoor vervanging van de batterij langer kan worden uitgesteld en het probleem van opladen aanzienlijk verkleind.

Aantoonbare vermindering van pijn, welke in meerdere studies worden aangetoond, geven een duidelijke verbetering van kwaliteit van leven, bij lichamelijk moeilijk bereikbare plaatsen in vergelijking met conventionele neurostimulatie van de wervelkolom.


En verder

De Batterij gaat 6,5 jaar mee, wat veel beter is dan de convenstionele neurostimulatoren. Bovendien scheelt dit in het aantal operaties bij de patiënt.

Nieuwe software is voor de patiënt tussentijds beschikbaar zonder noodzakelijke, pijnlijke ingreep.

Het systeem laat zich eenvoudig programmeren door de patiënt (op een iPod) of de pijnverpleegkundige (iPad) door de reeds bekende draadloze manier.
Instellingen die de patiënt zelf kan wijzigen zijn:

  • Stimulatie uit of aanzetten
  • Stimulatie instellingen veranderen
  • Het scrollen door programma’s
  • Het batterij niveau aflezen

Aantoonbaar klinische bewijslast

Stimulatie met dit DRG systeem heeft bewezen in een studie, welke de langste proef behelst tussen tonische stimulatie en DRG stimulatie, bij CRPS in de onderste ledematen dat:

  • Het systeem een hogere afname van pijn geeft, dan bij tonische stimulatie
  • Het systeem een pijn reductie tot 86% bij patiënten na 12 maanden geeft
  • Het systeem een afname van geeft van 81,4% gemiddeld na 12 maanden

MRI

De Proclaim is veilig te gebruiken bij een MRI, voor hoofd en ledematen, binnen de goedgekeurde MRI instellingen.


Verklarende woordenlijst

DRG
Dorsal Root Ganglion
De wortel van een aan de achterzijde van het menselijk lichaam liggende zenuwknoop.

SCS
Spinal Chord stimulation
Ruggenmerg stimulatie

Bron: Abbott (gebruikt met permissie)
Foto 1: Abbott, 2, 3: Tim Welgraven

 

De Stimulans

2024-jubileum-stimulans

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

Samen sterk

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ne... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

12 juli 2024
17:05

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in