Belangrijk klinisch bewijs

Belangrijk klinisch bewijs


NICE

De uitkomst van een nieuwe studie levert belangrijk klinisch bewijs voor de beslissing van het Britse National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) om neurostimulatie aan te bevelen voor chronische neuropathische pijn.

Neuropathische pijn gerelateerd aan zenuwbeschadiging of zenuwstelselaandoeningen, treft tot 8% van de bevolking, maar blijft vaak ondergediagnosticeerd en onderbehandeld. Van alle pijntypes is dit één van de meest ernstige, chronische, invaliderende, dure en moeilijk te behandelen aandoeningen.

Neuropatische pijn treft met name de rug en de benen

Nieuwe gegevens na een studieduur van 24 maanden, welke vandaag gepubliceerd werden in het wetenschappelijk tijdschrift Neurosurgery, tonen aan dat ruggenmergstimulatie (neurostimulatietherapie) significante, aanhoudende verbetering biedt bij anders onbehandelbare, chronische beenpijn, ten aanzien van de levenskwaliteit en het functionele vermogen na 24 maanden therapie.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Dr. Wille, Anesthesioloog verbonden aan het Diakonessenhuis Zeist en voorzitter van de Pijnsectie van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, telefoonnummer 030-698 9298 (dit is het nummer van de pijnpoli)

De Stimulans

2024-jubileum-stimulans

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

Samen sterk

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ne... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

25 juni 2024
20:56

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in