Senza - Nevro

 

Nevro over de Senza®-, Senza II®- en Senza Omnia™

nevro-omnia-500px 2

Het Senza®-, Senza II®- en Senza Omnia™-ruggenmergstimulatiesysteem (SCS-systeem) zijn neuromodulatiesystemen die elektrische stimulatie voor de behandeling van hardnekkige chronische pijn van de romp en/of de ledematen toedienen. Het Senza-, Senza II- en Senza Omnia-systeem zijn implanteerbare systemen die stimulatie toedienen met behulp van implanteerbare leads en een oplaadbare, implanteerbare pulsgenerator (IPG). De IPG wordt in een onderhuidse pocket geïmplanteerd en kan bij gebruik van een of meer leads de zenuwen van het ruggenmerg stimuleren. De IPG wordt bediend via een afstandsbediening en/of het programmeerapparaat voor de arts. Andere componenten van het Senza-, Senza II- en Senza Omnia-systeem zijn een externe proefstimulator die dezelfde stimulatie kan toedienen als de IPG, verlengdraden voor de leads, adapters, een oplader en een oplaadsysteem, operatiekamerkabels (OK-kabels) en chirurgische accessoires.

Ruggenmergstimulatie

Ruggenmergstimulatie is een bewezen therapie die een mogelijke behandeling is voor chronische pijn. Deze therapie wordt het meest toegepast om pijn in de onderrug en in het been te behandelen. Ruggenmergstimulatie maakt gebruik van elektrische impulsen om pijnsignalen te onderbreken, wat tot pijnverlichting leidt. Honderdduizenden mensen met chronische pijn hebben pijnverlichting gehad als gevolg van ruggenmergstimulatie.

U hebt mogelijk baat bij ruggenmergstimulatie indien:

  • U meer dan 6 maanden chronische pijn hebt gehad.
  • U andere behandelingen (zoals medicijnen, een operatie, injecties) hebt geprobeerd die niet voldoende verlichting hebben gegeven.
  • Uw pijn in het algemeen hoger dan een 5 wordt beoordeeld op een schaal van 1 tot en met 10 (waarbij 10 de ergste pijn is).

senza-system-minus-numbers-small-edit

Nevro HF10-therapie is uniek

Een veel voorkomende bijwerking van de meeste therapieën voor ruggenmergstimulatie is een tintelend of gonzend gevoel, dat paresthesie wordt genoemd. Voor sommige patiënten maskeren deze tintelingen hun pijn, maar ze zijn altijd aanwezig. HF10-therapie veroorzaakt echter geen paresthesie (tintelend gevoel) en stelt patiënten in staat zich uitsluitend te richten op het krijgen van pijnverlichting.

In tegenstelling tot traditionele systemen voor ruggenmergstimulatie geeft HF10-therapie geen onverwachte schok af wanneer u plotseling buigt of draait. HF10-therapie kan ook worden gebruikt tijdens het autorijden en de therapie kan aan blijven terwijl u slaapt om u te helpen beter en dieper te rusten.

De Nevro HF10-THERAPIE is een oplaadbaar systeem en de patiënt moet iedere dag laden, wat ongeveer 30 tot 45 minuten duurt. De IPG (batterij) gaat minimaal 10 jaar mee zonder dat deze uit zichzelf uitgaat. Tijdens het opladen bent u niet afhankelijk van het stopcontact en u kunt er gerust mee rondlopen en zitten.

De operatieprocedure bij Nevro HF10 kan verschillen van die van andere aanbieders. Als er wordt gekozen voor de hoogfrequente 10kHz therapie, die niet werkt op basis van paresthesieën, dan is paresthesie-mapping tijdens de operatieprocedure niet vereist. De leads worden van volgens anatomische plaatsing op de juiste positie gelegd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar is ook prettiger voor de patiënt.

MRI richtlijnen

Het SENZA®-, SENZA II®- en SENZA Omnia™-ruggenmergstimulatiesysteem (Spinal Cord Stimulation, SCS) van Nevro® zijn MR Conditional apparaten (apparaten die onder bepaalde voorwaarden MR-veilig zijn). De MRI richtlijnen kunt u nalezen op de website van Nevro.


Klinisch onderzoek

Uit de resultaten van het SENZA-RCT klinische onderzoek van Nevro bleek dat ongeveer tweemaal zo veel patiënten aanzienlijke pijnverlichting ondervonden bij HF10-therapie als patiënten die traditionele ruggenmergstimulatie kregen. Bovendien gaf de FDA-goedkeuring van de HF10-therapie aan dat deze therapie superieur was aan traditionele ruggenmergstimulatie voor pijn in de rug en het been, wat aanduidt dat HF10-therapie meer patiënten meer verlichting geeft.

Hier staat een PDF met meer informatie over de HF10 techniek van Nevro

Meer informatie over Nevro en de Senza systemen op onze ‘Lijst met hyperlinks‘ en ‘video en afbeeldingen‘ pagina’s.

Bron: Nevro (gebruikt met permissie)

 

De Stimulans

cover3

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

PVVN in de media

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

3 maart 2024
14:22

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in