Precision - Boston Scientific

 

Boston Scientific over de Precision

Voor Boston Scientific staat de patiënt altijd centraal. Waaruit dit blijkt willen we in het volgende artikel duidelijk te maken.

Wie zijn wij?

Boston Scientific is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf, opgericht in 1979, dat door de jaren heen steeds verder is uitgegroeid tot een onderneming met een volledig scala aan medische producten. Het aantal medische producten is enorm en is op dit moment ruim 13000. Inmiddels werken wereldwijd meer dan 25.000 mensen in 26 productiefaciliteiten, Research & Development- en distributiecentra. De afgelopen 5 jaar is bijna 6 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

In bijna elk land is een verkoopkantoor of een agentschap. Het Corporate hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in de Verenigde Staten, in Natick, Boston. De Europese kantoren zijn gevestigd in Parijs en in Diegem (België). Het internationale distributiecentrum voor heel Europa en ver daarbuiten bevindt zich in Kerkrade.

Nederland kent zijn eigen sales- en marketingkantoor in Nieuwegein. Vanuit hier staan dagelijks bijna 50 medewerkers van klantenservice en secretariaat, klinische specialisten en vertegenwoordigers tot uw dienst. Service en kwaliteit zijn daarbij de sleutelwoorden.

Wat doen wij?

Het bedrijf, ontstaan in Boston (VS), is al meer dan 25 jaar pionier in de medische branche en voorziet letterlijk in kwaliteit van leven van top tot teen. Boston Scientific heeft voor verschillende specialismen een heel gamma aan behandelmethodieken. Zo zijn we onder meer zeer actief in:

  • Cardiac Rhythm Management – hartritmetherapie d.m.v. pacemakers en ICD’s;
  • Neuroradiologie – behandeling van hersenbloedingen ten gevolge van vaatverwijdingen;
  • Interventiecardiologie – behandelen van vernauwingen in de kransvaten (vaten die het hart zelf van bloed voorzien);
  • Radiologiedivisie – behandelingen van afwijkingen in de bloedvaten (behalve die van het hart), zoals de bekken-, been- en buikvaten;
  • Endo-chirurgische divisie – behandelingen van bijv tumoren die vernauwingen in o.a. slokdarm, dikke darm, galwegen, maag en longen veroorzaken;
  • Neurostimulatie – de behandeling van o.a. chronische pijn.

Wat doen wij met Neurostimulatie?

precision-spectra-small

Precision_Spectra_smallEnkele jaren geleden is er voor Boston Scientific een heel nieuw medisch werkgebied bijgekomen: de behandeling van o.a. chronische pijn met Neurostimulatie. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil en chronische hoofdpijn, migraine, een overactieve blaas- en hersenstimulatie behoren tot toekomstige indicatiegebieden.

De Precision™ Neurostimulator is ontworpen om patiënten op een veilige en effectieve manier te helpen hun chronische pijn te beheersen zodat zij een normaler leven kunnen leiden. De Precision™ Neurostimulator is de kleinste, oplaadbare neurostimulator met de nieuwste technologie.

Geavanceerde Programmeer Technologie

Het stimulatieveld kan zeer nauwkeurig bepaald worden door de distributie van stroom te “sculpteren”. Doordat de Precision™ neurostimulator de beschikking heeft over 16 onafhankelijke stroombronnen kan het stimulatieveld gestuurd worden tussen de elektrodes onderling én de beide leads.

Oplaadbare Batterij met Zero-Volt Technologie

De Precision™ is uitgerust met een Lithium-Ion Zero Volt™ batterij technologie.

Deze batterij is uniek in de Precision™ neurostimulator omdat deze de capaciteit heeft om volledig te ontladen zonder schade te veroorzaken aan de batterij. De patiënt kan daardoor de batterij in de neurostimulator zelf en op elk willekeurig tijdstip opladen.
Daarnaast is een groot voordeel voor de patiënt dat de neurostimulator niet meer vervangen hoeft te worden als de batterij leeg is. Boston Scientific geeft aan dat de batterij een levensduur kan hebben van maar liefst 25 jaar.
Het opladen van de batterij in de neurostimulator gebeurt geheel draadloos. De oplader is discreet, licht in gewicht en klein. Het opladen is veilig en efficiënt omdat de oplader een thermische beveiliging heeft.

Precision™: Compact en geen compromis.

Het kleine formaat van de Precision™ is voor zowel de arts als de patiënt aangenaam. Het implanteren van de Precision™ verloopt gemakkelijker en de patiënt heeft het genot van een lichtgewicht stimulator.

Voor meer informatie over deze behandeling en de Precision™ neurostimulator kunt u uw pijnspecialist benaderen of kijken op de URL's vermeld op 'Lijst met hyperlinks'

John Koomen, Boston Scientific Nederland.

Bron: Boston Scientific (gebruikt met permissie)

 

De Stimulans

2024-jubileum-stimulans

Het laatste nieuws eerst

Patiëntenervaringen

Beste leden. Gisteren hebben we u ee... Lees meer

Patiëntenervaringen

Beste leden. Voor een nieuw project ... Lees meer

Samen sterk

Op 18 december 2022 brengt de PVVN ne... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Sociale media

 
 om naar 'Mijn omgeving' te gaan

Secretariaat

E-mail: taairaterces.[antispam].@pvvn.nl

Telefoon: 088 7 306 801

Vandaag

22 juni 2024
16:44

Lettergrootte

       

Lotgenoten contact

Telefoon: 088 7 306 800

Vul je zoekopdracht in